Is mijn huis geschikt voor een warmtepomp? | Ventasol

Wij worden beoordeeld met een 9,4 door onze klanten

Is mijn huis geschikt voor een warmtepomp?

Inhoud

Is mijn huis geschikt voor een warmtepomp? We kunnen deze vraag met ‘ja’ beantwoorden. Echter is daarmee niet alles gezegd. Hoewel vrijwel iedere woning geschikt is voor een warmtepomp, verschilt het per woning wat voor soort warmtepomp het meest ideaal is om te besparen op energiekosten. Maak je overigens maar geen zorgen over de keuze van je warmtepomp, want onze specialisten kunnen je daar uitstekend over adviseren. Wij vertellen je hoe je met het verduurzamen van je woning zorgt voor een lagere energierekening.

Maximaal besparen op energiekosten

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een warmtepomp te laten installeren. Dit is tenslotte een uitstekende manier om te besparen op energiekosten. Net als het installeren van zonnepanelen zorg je hiermee voor een verduurzaamde woning. Vergeleken met zonnepanelen bestaat er echter nog veel onduidelijkheid over het investeren in een warmtepomp. Zo krijgen we bijvoorbeeld vaak de volgende vraag: ‘is mijn huis geschikt voor een warmtepomp?’. Laten we je meteen geruststellen. Bijna ieder huis is geschikt voor een warmtepomp. Wel is het zo dat niet iedere warmtepomp voor ieder huis geschikt is. Als je maximaal wilt besparen op energiekosten tenminste.

Wij denken met je mee

We kunnen je verzekeren dat het voor jou voordelig is om een warmtepomp te laten installeren. De investering kun je al binnen 7 tot 15 jaar terugverdienen. Na die tijd profiteer je van een lagere energierekening. In hoeverre je bespaart op energiekosten, is wat vooral bepaalt welke warmtepomp voor jou geschikt is. Om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt, denken onze specialisten graag met je mee. We beginnen met het in kaart brengen van je wensen en behoeften. Daarbij kijken we ook naar wat voor je woning je hebt, zodat we kunnen bepalen welke warmtepomp jou het best helpt om te besparen op energiekosten.

Hoe goed is je woning geïsoleerd?

Wat belangrijk is voor het kiezen van de juiste warmtepomp, is de mate waarin je woning is geïsoleerd. Het komt erop neer dat hoe beter je woning is geïsoleerd, hoe minder vermogen je warmtepomp nodig heeft om je woning te verwarmen. Het kan zijn dat een woning dusdanig slecht is geïsoleerd, dat een warmtepomp ofwel niet krachtig genoeg is, ofwel te duur is om aan te schaffen. Daarom adviseren we je om samen met onze specialisten te kijken of je woning goed is geïsoleerd. Mocht er ruimte zijn voor verbetering, kunnen we je uitstekend van dienst zijn. Het plaatsen van isolerende kozijnen kan bijvoorbeeld al veel verschil uitmaken.

De juiste warmtepomp met het juiste vermogen

Als specialist op het gebied van verduurzaming, vinden we het belangrijk dat je een warmtepomp krijgt die perfect past bij jouw situatie. Er zijn verschillende soorten warmtepompen verkrijgbaar met verschillende vermogens. Wij leveren krachtige hybride warmtepompen van A-merken. Onze warmtepompen werken met innovatieve technologie. Hierdoor bespaar je op energiekosten, zonder daarbij in te leveren op comfort. Doordat onze warmtepompen zich automatisch aanpassen aan de buitentemperatuur – om te kunnen omschakelen naar een efficiënte modus – geniet je ook op de koudste dagen van een duurzame warmtetoevoer.

Kom er snel achter wat er voor jou mogelijk is

Wanneer je ons benadert, kijken we of je huis geschikt is voor het installeren van een warmtepomp. Mocht je beter gebaat zijn bij een andere manier om te besparen op energiekosten, zullen we je daar uitgebreid over informeren. In de meeste gevallen is een woning geschikt voor het plaatsen van een warmtepomp, maar wellicht is het gunstig om dit te combineren met zonnepanelen. In dat geval zijn er bij ons genoeg mogelijkheden. We geven je graag duidelijkheid. Als je eenmaal besluit om te investeren in een warmtepomp, brengen we de kosten voor je in kaart. Wat kost een warmtepomp inclusief installatie? Dat hangt af van verschillende factoren, onder meer het vermogen van je warmtepomp en de hoogte van de subsidie die je krijgt.

Altijd de beste oplossing

Is mijn huis geschikt voor een warmtepomp? Hoogstwaarschijnlijk wel. We kunnen concluderen dat er veel te halen valt op het gebied verduurzaming. Het investeren in een warmtepomp is een mooie eerste stap om je woning te verduurzamen. Als je alles uit je investering wilt halen, is het verstandig om te kijken wat je nog meer kunt doen om te besparen op energiekosten. Door je woning goed te isoleren en eventueel ook zonnepanelen te laten plaatsen, beperk je je energieverbruik en daarmee ook de hoogte van de investering van je warmtepomp. Onze specialisten weten precies wat voor jou een gunstige keuze is, maak hier dus vooral gebruik van.

Is mijn huis geschikt voor een warmtepomp
Lees onze artikelen