Thuisaccu | Ventasol

Wij worden beoordeeld met een 9,4 door onze klanten

Minder terugleverkosten
met een thuisaccu van Ventasol

Bij Ventasol kun je terecht voor een hoogwaardige thuisaccu. Dit is dé manier om de stroom van je zonnepanelen zoveel mogelijk zelf te verbruiken. Je hoeft minder terug te leveren, waardoor je aanzienlijk minder terugleverkosten hoeft te betalen. Verlaag je energiekosten door de opgewekte stoom te bewaren voor de piekmomenten. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Wij voorzien je geheel vrijblijvend van deskundig advies en we sturen je een offerte op maat, zodat jij weet waar je aan toe bent.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan
  • Binnen 30 seconden geregeld!
Check Icon
  • Binnen 30 seconden geregeld!

Bij Ventasol kun je terecht voor een hoogwaardige thuisaccu. Dit is dé manier om de stroom van je zonnepanelen zoveel mogelijk zelf te verbruiken. Je hoeft minder terug te leveren, waardoor je aanzienlijk minder terugleverkosten hoeft te betalen. Verlaag je energiekosten door de opgewekte stoom te bewaren voor de piekmomenten. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Wij voorzien je geheel vrijblijvend van deskundig advies en we sturen je een offerte op maat, zodat jij weet waar je aan toe bent.

Wat is een thuisaccu?

Normaal gesproken gebruik je de door de zonnepanelen opgewekte stroom direct voor je huishoudelijke apparaten. Daarbij wordt de stroom die overblijft teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Met behulp van een thuisaccu kun je de stroom zelf opslaan, zodat je minder hoeft terug te leveren. Het apparaat wordt aan de muur gehangen en heeft ongeveer hetzelfde formaat als een cv-ketel.

De hybride warmtepompen van Ventasol zijn eenvoudig te installeren en te integreren met bestaande verwarmingssystemen, wat ze ideaal maakt voor zowel nieuwe als gerenoveerde woningen.

Niet terugleveren, maar zelf opslaan

Voorheen waren de meeste zonne-energiesystemen niet voorzien van een thuisaccu. In plaats van dat de stroom werd opgeslagen om later te gebruiken, werd alle overige stroom teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. De teruggeleverde stroom kon vervolgens worden weggestreept tegen het jaarlijkse verbruik, dit noemen we de salderingsregeling. Dat klinkt voordelig, dus waarom kiezen steeds meer mensen ervoor om de stroom zelf op te slaan? Omdat de overheid plannen heeft om de salderingsregeling af te schaffen. En aangezien energieleveranciers terugleverkosten rekenen, is het voordeliger om de stroom zelf op te slaan.

Genoeg stroom tijdens piekmomenten

Waarom kan alle opgewekte stroom niet gewoon direct worden verbruikt? Dat heeft te maken met de piekmomenten van je energieverbruik. De meeste huishoudens verbruiken ‘s avonds de meeste stroom. In de avond gaan de lichten vaker aan, gebruiken we de oven of het fornuis om te koken en wordt er meer televisie gekeken. Daarnaast laden we onze telefoons en laptops het vaakst op in de avond en staat de verwarming ‘s avonds het vaakst aan. Ook wasmachines en vaatwassers worden over het algemeen vaker ‘s avonds gebruikt. Je zonnepanelen wekken juist overdag de meeste stroom op, waardoor in veel gevallen niet alle opgewekte stroom direct kan worden verbruikt.

thuisaccu

Verhoog je zelfconsumptie

Omdat de salderingsregeling vervalt, is het van belang om je zelfconsumptie te verhogen als je optimaal wilt besparen op energiekosten. Over het algemeen kan zo’n 30% van de opgewekte stroom direct worden gebruikt. Als de overgebleven stroom niet zelf wordt opgeslagen, is het percentage zelfconsumptie dus relatief laag. Met behulp van een thuisaccu kun je dit percentage aanzienlijk verhogen. De stroom die overblijft, kun je dan later op de dag gebruiken wanneer je energiebehoefte het hoogst is. Op deze manier hoef je minder terug te leveren en voorkom je dat je hoge terugleverkosten moet betalen.

Bespaar meer met een thuisaccu van Ventasol

Wil je het maximale uit je zonnepanelen halen? Met een thuisaccu sla je extra opgewekte energie op voor later gebruik, waardoor je minder terugleverkosten betaalt. Zo bespaar je nog meer op je energiekosten en maak je jouw woning nóg duurzamer. Ontdek de voordelen van een thuisaccu bij Ventasol!

thuisaccu

Wat kost een thuisaccu?

Wat het precies kost om een thuisaccu te laten installeren, hangt af van het merk en de capaciteit. Als je behoefte hebt aan duidelijkheid over de kosten, kun je bij ons een aanvraag doen voor een vrijblijvende offerte. Je kunt er in elk geval van uitgaan dat we een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding hanteren. Wij doen dan een aantrekkelijk voorstel op basis van jouw wensen en behoeften.

Laat je adviseren

Ben je nieuwsgierig naar wat een thuisaccu precies voor je kan betekenen? Neem dan contact met ons op en vraag een adviesgesprek aan. Onze vakspecialisten zullen je uitgebreid informeren. Doe een beroep op onze expertise door vandaag nog een adviesgesprek aan te vragen. Ga je akkoord met ons voorstel? Dan zullen we je van a tot z ontzorgen.

Haal meer uit je zonnepanelen met een thuisaccu

Maximaliseer het rendement van je zonnepanelen met een thuisaccu. Sla de extra opgewekte energie op voor later gebruik en verminder je terugleverkosten. Bespaar nog meer op je energierekening en maak je woning duurzamer. Ervaar de voordelen van een thuisaccu bij Ventasol!

thuisaccu

Wat onze klanten over ons zeggen

Ventasol zonnepanelen
Lisa Mourik
Zonnepanelen

Nog nooit een bedrijf meegemaakt met zulke goede en snelle communicatie. Gedurende het gehele proces ben ik super goed geïnformeerd en op de hoogte gehouden. Ik vond de mogelijkheid tot appcontact heel fijn en ze reageren heel snel (altijd wel binnen 24 uur) op vragen. De installateurs waren zeer prettig in de omgang en dachten met ons mee. Ondanks ons lastige en oude dak, hebben ze vlot de zonnepanelen kunnen neerleggen. Van offerte tot installatie zat 5 weken, super snel. Alles werkt meteen na installatie en we kunnen de standen in een app zien. Zeker een aanrader!

Kids de Ruijter
Zonnepanelen

De nieuwste panelen en omvormers in no time (3 weken van offerte tot plaatsing) vakkundig en zeer netjes geplaatst. Top service, reageren zeer snel bij vragen,  lopende offerte zonder problemen kunnen aanpassen, denken mee met de klant. Panelen liggen netjes om dakraam en op dakkapel,  bekabeling naar meterkast geheel naar wens uitgevoerd.

Kasper Wenneker
Zonnepanelen

Heel erg tevreden over Megasolar. Het offerteproces liep goed. Niet drammerig en steeds als ik een vraag had kreeg ik duidelijk antwoord. De installatie kon al binnen een week en dat verliep ook perfect. Super aardige monteurs die de tijd namen. En alles werkt nu perfect (14 panelen met micro-omvormers). Na afloop werd ik nog gebeld of alles goed was verlopen en of ik nog vragen had. Top service.

Meestgestelde vragen

Hoeveel stroom je met een thuisaccu precies kunt opslaan, hangt van het type af. Iedere accu kent een andere opslagcapaciteit. Je kunt ervan uitgaan dat je genoeg stroom kunt opslaan om je zelfconsumptie te verhogen. Bovendien kan de capaciteit in het geval van een modulaire accu worden uitgebreid.

Het percentage zelfconsumptie kan met behulp van een thuisaccu aanzienlijk worden verhoogd. Als je wilt weten waar je precies aan toe bent, kunnen onze specialisten aan de hand van jouw specifieke situatie berekenen hoeveel minder stroom je hoeft terug te leveren.

Een thuisaccu is rendabel, mits deze de juiste capaciteit heeft. Dit is de ideale manier om hoge terugleverkosten te voorkomen. Het is hoe dan ook fijn om minder afhankelijk te zijn van het elektriciteitsnet. Hoeveel energiekosten je precies bespaart, wordt uiteindelijk bepaald door je gehele zonne-energiesysteem. Dus zowel wat betreft de zonnepanelen en de omvormer als de thuisaccu moeten de juiste keuzes worden gemaakt, indien je optimaal op energiekosten wilt besparen. Onze specialisten kunnen je daarbij helpen.

Ventasol contact